İkindi Sohbetlerinde “Geçmişten Günümüze Güneysınır” konuşuldu. Tm Haberler

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği ve Güneysınır Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Yaşayan Konya Hafızası İkindi Sohbetlerinde bu hafta Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğr. Gör. Dr. Aziz Ayva, Eğitimci- Araştırmacı Ahmet Çelik ve Bülent Çevik tarafından Konya Koyunoğlu Müzesinde“Geçmişten Günümüze Güneysınır” konulu bir panel düzenlendi.

Koyunoğlu Müzesinde düzenlenen panele yoğun bir katılım oldu.

Koyunoğlu Müze ve Kütüphane Müdürü Hasan Yaşar ve Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan'ın açılış konuşmalarının ardından Konuşmacılar Güneysınır'ın tarihi, kültürel ve yöresel değerleri hakkında bilgiler verildi.

Programına sonunda Güneysınır Belediyesinin dinleyiciler için hazırladığı hediye paketi dağıtıldı. Öğr. Gör. Dr. Aziz Ayva’ya Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan, Bülent Çevik’e Prof. Dr. Haşim Karpuz ve Ahmet Çelik’e Mustafa Dündar tarafından günün anısına hediyeleri takdim edildi. 14 Nisan 2018